Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Breda kleunt mis met eigen doelstellingen

Breda haalt zijn eigen milieudoelstellingen niet, omdat er nog steeds te veel CO2 wordt uitgestoten. Daarom moet het aantal gasloze wijken in de stad sneller worden aangelegd.

Dat staat in de Bestuursrapportage 2019 die burgemeester en wethouders hebben opgesteld. Daarin staat wat dit jaar de mee- en tegenvallers zijn. In totaal loopt de gemeente op tegen een tekort van 1,5 miljoen euro op een begroting van ruim 640 miljoen.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.