Volledig scherm
De Lage Mosten in Breda-Noord. © Google Maps

Breda legt parkeerplaats ‘onrechtmatig’ aan, maar poetst vlekje snel weer weg

BREDA - De aanleg van een parkeerplaats aan de Lage Mosten in Breda-Noord is niet helemaal vlekkeloos gelopen. Het komt er op neer dat burgemeester en wethouders het geld aan dat project al hadden uitgegeven, voordat de gemeenteraad daar groen licht voor heeft gegeven. Dat is ‘onrechtmatig’, laat het college nu weten.

Toch ligt het stadsbestuur niet heel erg wakker van de gang van zaken. In de loop van dit jaar wordt het vlekje namelijk weggepoetst, op zo’n manier dat ook de accountant er mee kan leven.

Tegen de regels in

Quote

De uitgaven waren op het moment van de aanleg onrechtma­tig.

Burgemeester en wethouders Breda

Dat blijkt uit een brief die het college heeft gestuurd aan Bas Maes, voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad. Enkele weken geleden liet de socialist weten dat er volhens hem iets niet in orde was met de manier waarop de raad werd betrokken bij de aanleg van de parkeerplaats, vlakbij het Bastion Hotel in de Haagse Beemden. ,,Het is duidelijk geworden dat de werkzaamheden al waren uitgevoerd zonder dat de raad hiervoor geld had vrijgemaakt’’, constateerde Maes. Hij wilde dan ook weten waarom de raad, tegen de regels in, niet is betrokken bij deze uitgave.

In een reactie die nogal geprikkeld overkomt, kan het college toch niet anders dan erkennen dat er ‘kennelijk een omissie’ is geweest: ,,De uitgaven waren op het moment van de aanleg onrechtmatig.’’ Maar dat is geen reden voor paniek. Via allerlei bestuurlijke omwegen wordt de fout hersteld, zodat de uitgaven alsnog als rechtmatig de boeken kunnen. ,,Dat is in lijn met de regels en de accountant zal hetzelfde standpunt hebben’’, voorspellen burgemeester en wethouders.

Het is overigens niet bekend over hoeveel geld het gaat. Dat is iets wat achter gesloten deuren wordt besproken.