Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar haalden de kinderen van basisschool De Parel in Breda geld op voor een kunstnier voor Patrick van der Linden (linksachter). Naast hem zijn vrouw Tamara en op de motor zijn zonen Kiano en Dion. Tegen betaling mochten de kinderen op de motor zitten of op de foto in de lijst samen met directrice Paulien Machgeels (met witte pruik). © Pix4Profs/René Schotanus

Bredanaar Patrick in campagne Nierstichting

BREDA - Patrick van der Linden uit Breda speelt een hoofdrol in de nieuwe campagne van de Nierstichting. In tv-spotjes, radiocommercials, via drukwerk en op social media wordt het aangrijpende verhaal van Patrick gebruikt om aandacht te vragen voor het werk dat de stichting doet.

Sinds zijn zeventiende is de Bredanaar nierpatiënt. Hij onderging al twee keer een niertransplantatie. Zowel zijn oma als zijn moeder heeft een nier aan hem afgestaan. Deze hielden het respectievelijk anderhalf  en tien jaar vol. Sinds twee jaar is Patrick opnieuw aangewezen op dialyse.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".