Big Brother Ruud Benard: ‘Voor velen blijf ik die knuffelaar.’
Volledig scherm
Big Brother Ruud Benard: ‘Voor velen blijf ik die knuffelaar.’ © Else Loof

Bredanaar Ruud-effe-knuffelen uit Big Brother: ‘Nu even niet knuffelen, denk aan een ander’

BREDA - Wereldberoemd werd hij er in 1999 mee in eigen land. Maar anno 2020 gaat de lijfspreuk - ‘effe knuffelen’ - van Ruud Benard uit seizoen 1 van Big Brother even niet op. Vanwege de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen vraagt de Bredanaar al zijn fans om voorlopig juist even niet te knuffelen.

,,We zitten in een zware crisis. Jullie kennen mij van lekker knuffelen”, begint Ruud, die zijn bekende blonde lokken inmiddels heeft ingewisseld voor wat grijzere exemplaren, zijn oproep. Indringend kijkt hij de camera in. ,,Maar nu zeg ik tegen jullie: even niet knuffelen. Dat is heel belangrijk. Denk aan een ander, ik reken op jullie.”

Big Brother-Ruud is niet de enige bekende Bredanaar die deze week adviseert om thuis te blijven en afstand te houden van elkaar. Eerder deden onder meer Klaas Dijkhoff en de selectie van NAC Breda eenzelfde oproep.

Publiekslieveling

Ruud Benard werd in 1999 in één klap een BN’er door zijn deelname aan het eerste seizoen van Big Brother. De olijke Brabander werd één van de publiekslievelingen. Hij viel op met zijn uitspraken als ‘effe knuffelen’ en ‘laat je niet gek maken’. Later zou de inwoner van Breda zelfs de plaat Lekker knuffelen opnemen.

Ook na dik twintig jaar wordt Ruud nog regelmatig herinnerd aan zijn uitspraken. Daarover zei de inmiddels 65-jarige televisiepersoonlijkheid vorig jaar in deze krant: ,,Daar kom ik nooit meer van af. Als hier een vrachtwagenchauffeur komt lossen, hoor ik regelmatig: ‘Hee Ruudje, wat doe jij hier? Ben je niet miljonair of zo?’ Dan willen ze even knuffelen.”