Medewerkers van het Bredase bedrijf Boerschappen stellen voedselpakketten samen met producten die rechtstreeks van de boer en andere lokale bedrijven komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van het Bredase bedrijf Boerschappen stellen voedselpakketten samen met producten die rechtstreeks van de boer en andere lokale bedrijven komen. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bredase Boerschappen krijgt in heel Nederland voet aan de grond: ‘We willen aandeelhouders die de wereld een stukje mooier maken’

BREDA - Het Bredase bedrijf Boerschappen heeft grote plannen en wil gaan investeren. In coronatijd is het bedrijf gegroeid van 2000 naar 10.000 klanten. Boerschappen wordt een coöperatie die overal in Nederland voet aan de grond krijgt.

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM
    Onderzoek

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?