In een hal van duikbootbouwer U-Boat Worx in Breda wordt de laatste hand gelegd aan een zeszitter voor cruises, drie aan elke kant. De piloot zit in het midden (zie ook  3D-foto verder beneden).
Volledig scherm
PREMIUM
In een hal van duikbootbouwer U-Boat Worx in Breda wordt de laatste hand gelegd aan een zeszitter voor cruises, drie aan elke kant. De piloot zit in het midden (zie ook 3D-foto verder beneden). © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Bredase bouwer duikboten U-Boat Worx groeit tegen de klippen op

BREDA - Water bubbelt met brute kracht in de grote container die naast de hal van de Bredase duikbootbouwer U-Boat Worx staat. Twee monteurs voeren in een boot onder water een reeks testen uit. ,,We bouwen deze voor een nieuwe markt, de kleinere cruiseschepen die excursies aanbieden”, vertelt marketing manager Roy Heijdra. 

  1. Kinderrechter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’
    PREMIUM

    Kinderrech­ter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’

    BREDA - Het is ‘onvoorstelbaar’, vindt de Bredase jeugdrechter Susanne Tempel. Kinderen in zeer zorgelijke situaties die nergens terecht kunnen vanwege de cliëntstop bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). ,,Als vannacht de Raad voor de Kinderbescherming belt omdat een kind in een drugspand is aangetroffen bij ouders die elkaar te lijf gaan, wat dan? Dit vraagt landelijke aandacht; de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.”