Ontbijten en albums uitzoeken tijdens Record Store Day bij Velvet Music in Breda .
Volledig scherm
Ontbijten en albums uitzoeken tijdens Record Store Day bij Velvet Music in Breda . © Pix4Profs/René Schotanus

Bredase muziekwinkel Velvet verhuist na 20 jaar naar Houtmarkt

BREDA – Velvet Music verkast naar de Houtmarkt. Dat laat eigenaar Arend van Maaren van de muziekwinkel donderdag weten.

Op zaterdag 1 februari al is de winkel aan de Tolbrugstraat voor het laatst open. Op woendag 5 februari opent de nieuwe zaak aan de Houtmarkt 162, direct naast Hutspot.

“De straat bevalt me gewoon niet meer", is Van Maaren keihard in zijn oordeel. “Het is stil, een aflopende zaak. Naast mij staat een pand al meer dan een jaar leeg. 900 vierkante meter, wie gaat dat vullen?”

 “Los daarvan heb ik uitstekende gesprekken gehad bij Houtmarkt. De oppervlakte is daar ongeveer net zo groot als in mijn huidige winkel, zo'n 110 vierkante meter. Alleen is de inrichting wat anders, de winkel is straks wat langer en smaller. Dit geeft me echt de spirit om door te gaan. Ook in Houtmarkt moeten nog ruimtes gevuld worden. Maar dat gaat gebeuren, zo is me verteld.”

Tunes Ville

Van Maaren: “Ook het wegvallen van de wisselwerking met Tunes Ville is een reden om te vertrekken. We waren en zijn concullega's. Er was altijd overlap, we hadden deels dezelfde klanten. Hun vertrek speelt ook mee.”

Velvet Music bestaat dit jaar 20 jaar en zo lang zit de winkel ook al aan de Tolbrugstraat. De vestiging aan de Houtmarkt wordt dus de tweede locatie waar de winkel zit.