Volledig scherm
PREMIUM
In 2020 vindt opnieuw een Formule 1-wedstrijd plaats in Zandvoort. © ANP

Bredase online bedrijf CM.com is de appjes-koning van de wereld

BREDA -  Als geldschieter van voetbalclub NAC is CM.com wereldberoemd in Breda, maar daarbuiten kent vrijwel niemand het internetbedrijf dat groot werd met sms’jes.

Stemmen per sms voor het songfestival of een tv-talentenjacht, een maaltijd bestellen bij Thuisbezorgd, berichten via DigiD. Het verloopt allemaal via de systemen van CM.com. Opgericht in 1999 ontwikkelde het Bredase online bedrijf zich tot een grootmacht in tekstberichtjes, eerst op de Nokia'tjes en nu de smartphone. Want sms is uiteraard al lang niet het enige medium meer, zegt oprichter en eigenaar Jeroen van Glabbeek. ,,We doen ook whatsapp, imessages, WeChat.” 

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.