Volledig scherm
PREMIUM
In 2020 vindt opnieuw een Formule 1-wedstrijd plaats in Zandvoort. © ANP

Bredase online bedrijf CM.com is de appjes-koning van de wereld

BREDA -  Als geldschieter van voetbalclub NAC is CM.com wereldberoemd in Breda, maar daarbuiten kent vrijwel niemand het internetbedrijf dat groot werd met sms’jes.

Stemmen per sms voor het songfestival of een tv-talentenjacht, een maaltijd bestellen bij Thuisbezorgd, berichten via DigiD. Het verloopt allemaal via de systemen van CM.com. Opgericht in 1999 ontwikkelde het Bredase online bedrijf zich tot een grootmacht in tekstberichtjes, eerst op de Nokia'tjes en nu de smartphone. Want sms is uiteraard al lang niet het enige medium meer, zegt oprichter en eigenaar Jeroen van Glabbeek. ,,We doen ook whatsapp, imessages, WeChat.” 

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’