Rond eenzaamheid heerst nog altijd een taboe. Tijdens corona hebben ook jongeren hiervan meer last gekregen, doordat ze het hun sociale netwerk verloren.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond eenzaamheid heerst nog altijd een taboe. Tijdens corona hebben ook jongeren hiervan meer last gekregen, doordat ze het hun sociale netwerk verloren. © Bert Spiertz/Hollandse Hoogte

Bredase scholieren en studenten kijken samen hoe jongeren minder eenzaam kunnen zijn

BREDA - Hoe herken je het gevoel van eenzaamheid bij een ander? En nog belangrijker, hoe kun je mensen die zich eenzaam voelen bereiken? Met deze vragen gaan scholieren en studenten in Breda samen aan de slag tijdens de derde editie van Experience Gezond 100. Maandag was de aftrap op het Newman College.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”