Volledig scherm
Breepark anno 2018. © Google

Breepark: van akkers en weilanden tot vrijetijdsgebied

Toen en NuBREDA - Een gebied in Breda dat de afgelopen dertien jaar aanzienlijk is veranderd, is toch wel Breepark. Van bovenaf is de metamorfose nog duidelijker zichtbaar. Deze zomer nemen de Brabantse kranten een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week Breepark Breda.

Graasden jaren er terug nog koeien en groeiden er planten op de akkers. Tegenwoordig is er op Breepark flink wat bedrijvigheid. In een aantal jaar is het gebied omgetoverd tot een een vrijetijdsgebied met winkels, een bioscoop en plek voor evenementen en festivals.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”