Volledig scherm
Breepark anno 2018. © Google

Breepark: van akkers en weilanden tot vrijetijdsgebied

Toen en NuBREDA - Een gebied in Breda dat de afgelopen dertien jaar aanzienlijk is veranderd, is toch wel Breepark. Van bovenaf is de metamorfose nog duidelijker zichtbaar. Deze zomer nemen de Brabantse kranten een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week Breepark Breda.

Graasden jaren er terug nog koeien en groeiden er planten op de akkers. Tegenwoordig is er op Breepark flink wat bedrijvigheid. In een aantal jaar is het gebied omgetoverd tot een een vrijetijdsgebied met winkels, een bioscoop en plek voor evenementen en festivals.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.