Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Briefje niet nodig: doorrijder laat na ongeval complete bumper met kenteken achter

BREDA - De veroorzaker van een eenzijdig ongeval vond het afgelopen week niet nodig een briefje achter te laten voor de gedupeerde eigenaar van de geraakte auto. Om het niet al te moeilijk te maken voor politie en de verzekeraar die de schade zal willen proberen te verhalen, liet de doorrijder wel de complete bumper inclusief nummerplaat achter.

Midden in de nacht van woensdag op donderdag werden bewoners van de Bredase Oranjeboomstraat opgeschrikt door een doffe knal. Een auto afkomstig vanaf de Langendijk reed vol in op een geparkeerde auto. Kennelijk met een behoorlijke snelheid aangezien de klap groot genoeg was om de op de handrem staande auto tegen een andere geparkeerde auto aan te duwen. 

De eerst geraakt auto is total-loss. Van de tweede auto is de trekhaak flink beschadigd. 

Bewakingscamera's

Kennelijk heeft de bestuurder gemerkt dat hij of zij iets verloor bij de botsing. Want later in de nacht is de bumperloze auto nogmaals gezien in de straat, ditmaal de andere kant op.

Quote

Ik hoop maar dat de dader zich nog wil melden zodat we alles netjes via de verzeke­ring af kunnen handelen

Eigenaresse getroffen auto

,,We hebben via bewakingscamera’s van mensen in de straat beelden van de auto”, zegt de eigenaresse van een van de auto’s. ,,Ik hoop maar dat de dader zich nog wil melden zodat we alles netjes via de verzekering af kunnen handelen.” 

Snel ter plaatse

Via het kenteken en uit de beelden is op te maken dat het gaat om een Ford Fiësta. ,,De politie was snel ter plaatse en weet wie de eigenaar is van de auto”, vervolgt de nu autoloze Bredase. ,,Helaas hebben ze de auto diezelfde nacht niet aangetroffen bij de eigenaar door. Ons is verteld dat ze een dezer dagen de zaak verder oppakken.” 

De eigenaar van de bumper kan deze ophalen bij de politie. Bij voorkeur met meenemen van de groene kaart.