Volledig scherm
PREMIUM
Braderie op 't Ginneken, eten en slenteren tussen de kramen. Het gezin Chevalier geniet met hun drie kinderen van een lekker tussendoortje, de oeroude tostie van de aanwezige "tostie foodtruck". © Pix4Profs / Jan Stads

Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.

"Het grootste probleem was het te kleine aantal ondernemers met kramen", weet De Vos. "Daardoor ontstonden lege plekken, en dat is nooit goed. Deels komt dat door de voordeuren op de Ginnekenweg. Uiteraard zetten we geen kraam weg voor de voordeur van iemands woonhuis. Maar daarnaast waren er ook winkeliers die de plaats voor hun eigen voordeur huurden, maar er vervolgens geen kraam wegzetten. Om zo hun eigen winkel beter bereikbaar te houden. Dat moet volgende jaren beter."