Volledig scherm
De Dancetour keert terug naar het Chasséveld in Breda. © BN DeStem

Burgemeester Depla: Steekincident bij Dancetour Breda is geval van ‘tragische pech’

BREDA - Het steekincident bij Dancetour in Breda afgelopen zondag, waarbij een man uit Teteringen lichtgewond raakte, is een geval van ‘tragische pech’. Dat zei burgemeester Paul Depla donderdagavond in de gemeenteraad naar aanleiding van vragen die VVD-raadslid Rick Zagers over de kwestie stelde.

Zagers had signalen opgevangen dat bij het gratis evenement, dat plaatsvond op het Chasséveld, nauwelijks werd gefouilleerd. Hij wilde weten hoe het met veiligheidsvoorwaarden zat. Volgens Depla waren er bij het evenement 21 toegangspoorten, waar personeel in dienst van de organisatie bezoekers kon fouilleren als daar aanleiding voor was.

Geen honderd procent controle

“Maar er was geen honderd procent controle. Dat past ook niet bij zo’n evenement. Het moet wel een feestje blijven”, aldus Depla.

Op de vraag van Zagers of het niet beter is om fouilleren verplicht te stellen, zei Depla: “Je moet je afvragen of dat op basis van één incident verstandig is. Ook omdat je zelfs bij verplicht fouilleren niet kunt uitsluiten dat iemand toch iets naar binnen weet te smokkelen.”

De steekpartij van zondag is volgens Depla ‘tragische pech’ en niet aan de organisatie te wijten. “Die is bekend bij ons en heeft een goede naam”, aldus de burgemeester.