Volledig scherm
Burgemeester Paul Depla. © Pix4Profs-Ron Magielse

Burgemeester Depla van Breda twijfelt nog over aangifte van smaad en laster

TERHEIJDEN - Burgemeester Paul Depla van Breda twijfelt over het doen van aangifte van smaad en laster tegen de anonieme personen die hem op bepaalde websites zwart maken. Binnen enkele dagen neemt hij daar een besluit over.

Dat vertelde Depla zondagmiddag in de talkshow Spraakvermaak in Terheijden. Vorig weekend cirkelde een vliegtuigje boven de stad met daarachter de reclametekst ‘www.pauldeplamoetweg.com’. Donderdagochtend werden her en der posters aangetroffen met de beeltenis van Depla en daaronder de tekst ‘De minst integere burgemeester van Nederland’.

Depla sprak zondag van ‘anonieme laffe mensen’ die achter deze campagne schuilgaan. “Ze hebben wel het geld om een vliegtuigje te huren, maar niet het lef om tegen mij te zeggen waar het om gaat. Het raakt niet alleen mij, maar ook de stad.”

Kwetsbaar als bestuurder

Bij het wel of niet doen van aangifte van smaad en laster spelen wat hem betreft een paar overwegingen mee. “Hoe kwetsbaar ben je als bestuurder als je dit zomaar laat gebeuren? Bestuurders die hun nek uitsteken en op deze manier worden aangevallen. Maar als ik aangifte doe, de zaak voor de rechter komt en ik verlies dan geef je mensen alleen nog maar meer aanleiding om ermee door te gaan. Ik heb het er met een oud-burgemeester over gehad die een keer aangifte heeft gedaan. Die zei: ‘Dat doe ik nooit meer. Want je gaat van ellende naar ellende'.”