Volledig scherm
Busje met drugsafval uitgebrand in Alphen © Toby de Kort/De Kort Media

Burgemeester over uitgebrande bus vol drugsafval in Alphen: ‘Onacceptabel dat gemeenschap hiervoor opdraait’

ALPHEN - Burgemeester Joerie Minses van Alphen-Chaam vindt de brutale drugsdumping aan de Fransebaan in zijn gemeente onacceptabel. Een bestelbus brandde woensdagavond volledig uit in Alphen. Duizend liter chemisch drugsafval lekte de bodem in.

Heel de dag is er donderdag gereinigd. ,,Bij elke vondst moet een speciaal bedrijf het afval opruimen. Dat kost al gauw duizenden euro’s. In dit geval gaat het ook nog eens om het reinigen van de bodem. Dat kan al snel het dubbele kosten”, baalt Minses. ,,In 2016 werd aan de Fransebaan ook al een vrachtwagen met drugsafval in brand gestoken.”

Giftige troep

Het opruimen kostte de gemeente toen bijna 30.000 euro. ,,Ik vind het onacceptabel dat de gemeenschap opdraait voor de rekening van het opruimen van deze giftige troep. Dit geld besteden we natuurlijk veel liever aan activiteiten voor onze eigen inwoners.”

Eindhoven

Het gebeurt volgens een politiewoordvoerder niet vaak dat een busje vol drugsafval brandend wordt achtergelaten. Vorig jaar oktober gebeurde in Eindhoven iets soortgelijks, maar toen middenin een woonwijk. ,,Wat wij weten, weten slechteriken ook: een brand verwoest veel sporen. Ik kan me voorstellen dat dit in het geval van Alphen ook zo is geweest.”

Volledig scherm
Busje met drugsafval uitgebrand in Alphen © Toby de Kort/De Kort Media
  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.