Busje met mogelijk drugsafval gevonden in Ulicoten, deel camping Ponderosa tijdelijk ontruimd

VideoULICOTEN - De politie heeft zaterdagavond aan de Maaijkant in Ulicoten een uitgebrand busje aangetroffen met mogelijk drugsafval. Het busje werd aangetroffen achter camping Ponderosa aan de Maaijkant in Ulicoten.

Het busje werd rond 22.30 uur gevonden. Vier brandweerwagens, politiewagens, een milieuteam en de gemeente kwamen ter plaatse. De brandweer heeft verschillende metingen verricht, waarna bleek dat er een chemische vloeistof lekte waardoor er een grote kans was op explosiegevaar.

Het busje werd door nog onbekende daders gedumpt op een zandpand, dicht bij het hek van de camping. Een gedeelte van de camping werd tijdelijk ontruimd, de campinggasten konden later op de avond terug naar hun verblijven.

Geprobeerd in brand te steken

De brandweer had uit voorzorg slangen klaarliggen en een ventilator blies in de richting van de bus om de dampen te verminderen. De bus bevatte volgens de politie zeer vermoedelijk drugsafval. De daders hebben nog geprobeerd de bus in brand te steken, maar dit mislukte. Er is niemand gewond geraakt, het busje en het chemisch afval zijn in beslag genomen.

Vondst busje bij camping in Ulicoten.
Volledig scherm
Vondst busje bij camping in Ulicoten. © MaRicMedia / Toby de Kort
Vondst busje bij camping in Ulicoten.
Volledig scherm
Vondst busje bij camping in Ulicoten. © MaRicMedia / Toby de Kort