Robbie van Gastel voor zijn nieuwe café De Brug (het logo met de oude naam Lokaal 13 moet nog vervangen worden).
Volledig scherm
Robbie van Gastel voor zijn nieuwe café De Brug (het logo met de oude naam Lokaal 13 moet nog vervangen worden). © Paul Verlinden

Café De Brug: ‘Een bruine kroeg met gehaktballen uit de jus en BiFi-worstjes op de bar’

BREDA - Na drie jaar leeg te hebben gestaan, krijgt het horecapand aan de Prinsenkade 13 in Breda een nieuwe invulling. Vrijdag opent Café de Brug daar de deuren. “Vrijdag de dertiende openen we op nummer dertien het café. Mooi toch?,” lacht Robbie van Gastel, die het café gaat exploiteren. 

In het pand, dat bijna op de hoek met de Adriaan van Bergenstraat ligt, hebben in het verleden kroegen als Lokaal 13 en Bourbon Street gezeten. Café de Brug wordt volgens Van Gastel een ouderwets gezellige kroeg waar mensen ‘bier kunnen drinken en gezellig kunnen ouwehoeren’. “Gewoon een bruin café met gehaktballen uit de jus en BiFi-worstjes op de bar. Niet te veel poespas.” 

Plan B

Van Gastel is een bekend gezicht in de Bredase horeca. Tien jaar had hij samen Karin Florie tapasbar Plan B aan het Kasteelplein. Eind vorig jaar verkochten ze die zaak. “Ik heb dat tien jaar met liefde gedaan. Dan kun je daarna wel voor een baas gaan werken of vrachtwagenchauffeur worden. Maar de horeca blijft uiteindelijk toch weer trekken”, aldus Van Gastel. 

Bandjes

In Café de Brug zullen (net als in het verleden in Bourbon Street) ook bandjes gaan optreden. Verder zijn er straks sportwedstrijden te zien en voor de thuiswedstrijden van NAC - ‘wij liggen mooi op de route’ - kunnen supporters er een biertje gaan drinken.

Aan de voorkant van café De Brug is een bescheiden terras. Dat de zon daar 's middags en ‘s avonds niet komt, is volgens Van Gastel niet erg: “Echte bierdrinkers hebben geen zon nodig.” 

Café De Brug gaat vijf dagen per week open: woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 02.00 uur. 

Een metershoge foto van de Hoge Brug bij de Haven - hier nog uitgerold op de grond - komt achter de bar te hangen.
Volledig scherm
Een metershoge foto van de Hoge Brug bij de Haven - hier nog uitgerold op de grond - komt achter de bar te hangen. © Paul Verlinden
  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.