Volledig scherm
© ANP / ROB ENGELAAR

Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieonderzoek

STRIJBEEK - Twee plastic schommels die schijnbaar ongeschonden wat heen en weer wiegen in de wind. Een rode en een gele, hangend aan een houten frame. Ze herinneren aan de vrolijke momenten die kleinkinderen tot en met zaterdag hadden bij hun oma in Strijbeek. Zondag is alles anders, en zijn de speeltoestellen de stille getuigen van een groot politieonderzoek naar de dodelijke brand in het chalet aan de Daesdonckseweg. 

De foto's van zondagmiddag laten een compleet zwartgeblakerd houten huis zien. Binnen sliepen zaterdagnacht drie kinderen, in het huisje van de oma van één van hen. De oma, een vader en één van de drie kinderen konden op tijd naar buiten komen. Twee anderen niet. De lichamen van de jongens van 6 en 9 jaar oud werden na het blussen binnen gevonden. 

Hoewel de politie niet uit gaat van opzet, wordt zondag groot onderzoek gedaan. De omgeving is afgezet als plaats delict. Dat is gebruikelijk als er mensen op een niet-natuurlijke wijze om het leven komen. Medewerkers van de politie en technische recherche nemen foto's en onderzoeken de verkoolde resten van het huisje, zo legde ANP-fotograaf Rob Engelaar zondagmiddag vast. 

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Zaterdagnacht, de grote brand verwoestte het hele chalet. Binnen konden twee kinderen niet op tijd gered worden. © Perry Roovers - MaRicMedia
  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.