Volledig scherm
Guido Weijers. © ANP Kippa

Conference Guido Weijers best bekeken oudejaarsprogramma

BREDA - De oudejaarsconference van Guido Weijers is, op het nationale aftelmoment na, het best bekeken televisieprogramma van oudejaarsavond. Dat blijkt uit de bijgestelde kijkcijfers. De cabaretier uit Breda is prompt vier plaatsen gestegen. Hij trok met zijn voorstelling 1.887.000 kijkers.

Weijers springt daarmee over die andere Brabander die een oudejaarsconference gaf in 2018. Marc-Marie Huijbregts uit Tilburg belandt op plek vijf. Tussen de beide grappenmakers in staan nog het Achtuurjournaal en De Wereld Draait Door Oud en Nieuw. Naar Huijbregts zijn voorstelling keken in totaal 1.616.000 personen.

‘Puur geluk’

Op Instagram reageert Guido Weijers blij op de flinke stijging. ,,Weijers wint. Wat heerlijk! De aangepaste kijkcijfers zijn bekend. Vier plaatsen gestegen. Puur geluk, dank jullie wel.” De likes daarop stromen binnen. Een kleine kanttekening: de Bredanaar scoorde nog altijd een stuk lager dan de 2,6 miljoen kijkers van Youp van 't Hek in 2017 en de 2,1 miljoen van Claudia de Breij in 2016.

De top 10 van de uiteindelijke kijkcijferlijst wordt gecompleteerd door het Zesuurjournaal, het nationale vuurwerk, MINDFCK Live, De Slimste Mens en Fout en Nieuw. De kijkcijfers zijn onder meer vanwege de online kijkers bijgesteld.