Volledig scherm
© Foto Cor Viveen

Corso-jubel vereist aanpassing Oranjeplein Zundert

ZUNDERT - Nu bekend is dat de ‘jubel’ van het Zundertse bloemencorso dit jaar van de Markt wordt verplaatst naar het Oranjeplein in Zundert, moet dat plein worden aangepast. Dat heeft de gemeente Zundert bekend gemaakt.

Het Oranjeplein, zoals het er nu bijligt, is nog niet geschikt voor de corso-climax. Er zijn aanpassingen nodig om de grote tribunes er neer te kunnen zetten en om het voor corsowagens makkelijker te maken het plein op en af te rijden.

Bomen 

Er moeten daarvoor onder meer twaalf bomen worden gekapt. Samen met de Stichting Bloemencorso Zundert wordt binnen de gemeente een plek gezocht om die twaalf te herplanten. Ook rond de bushalte verandert het één en ander. Om het voor corsowagens makkelijker te maken om de jubelplaats op te rijden, wordt de rijbaan voor de halte vlakker.

De gemeente Zundert grijpt de werkzaamheden aan om in één moeite door het Oranjeplein en omgeving op te knappen en te verbeteren. Om dat goed te doen is bewoners tijdens een informatie-avond gevraagd naar hun specifieke wensen en behoeften.

Vuilcontainers 

Mede op basis van die inbreng, is beslist om de kruising Industrieweg-Molenstraat te verhogen. Zo wordt die overzichtelijker. Bij de bushalte, waar straks vijftig extra fietsen kunnen worden geparkeerd, gaan de vuilcontainers naar achteren. Ook omwille van het overzicht. Eén parkeerplaats wordt een groenplaats.

Tijdens de werkzaamheden, die maandag 17 juni beginnen, is de bushalte dicht. Verderop is een tijdelijke halte. Het werk duurt tussen de vier en zes weken.