Volledig scherm
Tijdens Overslag Festival presenteren alle culturele programmeurs uit het Havenkwartier een avond met muziek, kunst en theater. © Nick Franken

‘Cultuurnacht in het klein’ in het Havenkwartier

BREDA - Een halloweenmarkt, muziek, theater en volop eettentjes. Tijdens de laatste zaterdag van Festival Graphic Matters houden elf locaties in het Havenkwartier voor de derde keer het Overslag Festival. 

Op zaterdag 26 oktober begint om 18.00 uur dit evenement vol met beeld en geluid. Bezoekers kunnen op één avond langs alle culturele broedplaatsen lopen in het havengebied van de Belcrum.

,,Het is een soort Cultuurnacht, maar dan wat kleiner in omvang’’, vertelt Lisette Spee als gastcurator van het festival. ,,Om 20.00 uur onthult Via Breda aan de kade van de haven met een laserlichtshow de nieuwe naam van de spoorzone van Breda.”

Alle culturele programmeurs uit de Belcrum presenteren tijdens de avond beeldende kunst, muziek en theaterperformances. Spee belooft ‘Een mooie mix van jong talent en professionele bands’. Het festival is gratis te bezoeken tussen 18.00 en 02.00 uur op locaties als Belcrum Beach, STEK, Electron, Poppodium Phoenix , Podium Bloos, Tiuri, Brack en PIER 15.