Volledig scherm
Ambiance tijdens de Verwendag in de Westerwiek in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Dag zonder zorgen in Westerwiek: ‘We willen de eenzaamheid doorbreken’

BREDA - De eenzaamheid doorbreken, even niet denken aan alle zorgen. Ruim 300 ouderen uit Tuinzigt en Westerpark lieten zicht donderdagmiddag in de watten leggen tijdens de jaarlijkse Verwendag in woonzorgcentrum Westerwiek. 

,,Uit ervaring weten wij dat er ouderen eenzaam zijn omdat ze niet of weinig mobiel zijn, en een aantal van deze ouderen hebben het financieel niet makkelijk”, legt Truus van Zundert uit, coördinator van de Verwendag. ,,Dit is ook een van de vele redenen waarom wij deze dag in het leven hebben geroepen. Wij proberen speciaal voor deze ouderen de eenzaamheid te doorbreken.”

Samen met elkaar

Zo'n dertig vrijwilligers zorgen ervoor dat de ouderen genieten van de Verwendag. ,,Het zorgcentrum ligt op de grens van Tuinzigt en Westerpark en dat maakt het uitermate geschikt voor een ontmoeting tussen buurtbewoners van beide wijken die op deze manier elkaar beter leren kennen. Zo wordt er ook verbinding gemaakt wat heel belangrijk is. Er zijn in de loop der jaren vriendschappen ontstaan en zelfs mantelzorg onderling. Ons moto is dan ook: samen met elkaar.”

,,Onze Verwendagen staan al jaren in het thema van muziek en dans, dit omdat wij de ervaring hebben dat ouderen hier heel blij van worden en een aanzet geven tot bewegen en communicatie.”

Gisteren waren er optredens van onder meer Jose Sep, Evert van Huygevoort en Peter Beense.