Volledig scherm
PREMIUM
Het landgoed is symmetrisch aangeplant en telt verschillende mooie lange lanen. © Pix4Profs/Jan Stads

De Moeren is een kleurrijk landgoed, het hele jaar door

Landgoederen West-BrabantOnze regio telt heel wat landgoederen. Elk met zijn eigen schoonheid en geschiedenis. Vandaag deel 12 van deze serie: De Moeren, van turfwingebied tot bloemenpracht.

Landgoed De Moeren bij Zundert is een combinatie van akkers, weilanden en houtwallen. Maar het meest opvallende is het bloemrijke grasland dat Natuurmonumenten er gecreëerd heeft en dat in de zomer voor volop kleur zorgt. De leeuwenklauw, klaproos en korenbloem zijn enkele van de bloemen die er te vinden zijn, vertelt boswachter Miranda Fieret.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.