Volledig scherm
PREMIUM
Uitzicht vanaf 60 meter hoog op de Grote Markt. © Pix4Profs/René Schotanus

De toren beklommen: eindelijk een ‘echte’ Bredanaar

TOERIST IN EIGEN STADBreda barst van de activiteiten voor toeristen. Maar Bredanaars zelf ondernemen die vaak niet. Deze zomer gaan onze verslaggevers als ‘toerist in eigen stad’ op pad. Vandaag: de beklimming van de toren van de Grote Kerk.

Stadsgids Jan Joosen van Gilde de Baronie begint hard te lachen als ik vertel dat ik al meer dan een kwart eeuw in Breda woon en nog nooit de toren van de Grote Kerk beklommen heb. “Haha, jij bent de enige niet. Dat geldt voor negentig procent van de Bredanaars.”

  1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
    PREMIUM

    Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

    BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.