2020-03-16 15:25:52 DEN HAAG - Burgemeester Paul Depla (Breda) staat de pers te woord bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daar was opnieuw crisisoverleg om de strijd tegen het coronavirus te bespreken. ANP PHIL NIJHUIS
Volledig scherm
2020-03-16 15:25:52 DEN HAAG - Burgemeester Paul Depla (Breda) staat de pers te woord bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daar was opnieuw crisisoverleg om de strijd tegen het coronavirus te bespreken. ANP PHIL NIJHUIS © ANP

Depla: Zaterdag niemand overleden aan corona in Midden- en West-Brabant

Er is zaterdag niemand overleden aan corona in een van de gemeenten die behoren tot het het gebied van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dat meldt burgemeester Paul Depla van Breda op social media.

‘Goed nieuws!’, schrijft Depla bij zijn bericht. Ook meldt hij dat in Breda nog maar 17 patiënten in het Amphia ziekenhuis liggen met COVID-19, waarvan 5 op de intensive care.

Het gebied van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant bestaat uit de gemeenten Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Halderberge, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tilburg, Waalwijk, Woensdrecht en Zundert.

In totaal liggen er op dit moment nog 70 patiënten met het coronavirus op de intensive care in een van de Brabantse ziekenhuizen, meldt het ROAZ.

Cijfers RIVM

Vrijdag zijn er in het gehele land 27 sterfgevallen door toedoen van het coronavirus gerapporteerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In de dagelijkse rapportage worden verder 45 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en een toename van 189 vastgestelde besmettingen. 

Het totaal aantal overleden patiënten in Nederland van zaterdag, wordt pas zondag bekendgemaakt.

Een fysiotherapeut bekijkt het weekschema van een coronapatient op een speciale cohort-afdeling in het Amphia ziekenhuis.
Volledig scherm
Een fysiotherapeut bekijkt het weekschema van een coronapatient op een speciale cohort-afdeling in het Amphia ziekenhuis. © ANP