Volledig scherm
© Pix4Profs / Edwin Wiekens

Derde editie Speer van Rijsbergen

RIJSBERGEN - Voor de derde keer is zondag de Speer van Rijsbergen. Toertocht dwars door het land van wielrenner Johan van der Velde. Met fietsafstanden van 60, 100 en 160 kilometer, een nieuwe E-bikerit van 55 kilometer en een familietocht van 25 kilometer.

Met de Speer van Rijsbergen wil Wielerdorp Rijsbergen de fietssport promoten. Maar dat niet alleen. De ruim 200 vrijwilligers zetten alles op alles om met het evenement Bourgondische gastvrijheid uit te stralen. Start en finish zijn op het terrein van sportpark de Laguiten, dat, omgedoopt tot Village d’Arrivée, zondag(middag) ook niet wielerliefhebbers volop gezelligheid biedt.

Tussensprint

Overigens kent de toertocht dit jaar een inleiding met meerdere activiteiten. Zo staat vrijdag in het teken van de ZLM Tour, die wielerwedstrijd vertrekt die dag vanuit Etten-Leur. Er is in Rijsbergen een tussensprint die rond 14.00 uur finisht ter hoogte van museum De Weeghreyse.

Zaterdagavond is een bijzonder evenement bij De Laguiten. Daar krijgt Rijsbergen, nog voor de uitzending op televisie is, de kans een aflevering te bekijken van Andere Tijden Sport. Die is deels opgenomen in café De Kwinkslag in Rijsbergen en gaat onder meer over de Rijsbergse wielerheld Cees Haast. 

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.