Volledig scherm
PREMIUM
Stappen op zaterdavond in centrum Breda. Stappers in de Visserstraat. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dertig kroegen in Breda open tot 04.00 uur, en daar blijft het voorlopig wel bij

BREDA - Het aantal horecazaken in Breda dat tot 04.00 uur mag openblijven, is in tien jaar tijd verzesvoudigd. Dertig kroegen en discotheken hebben momenteel een nachtontheffing, tegenover vijf in 2009. En ook al worden de regels nu verder versoepeld, de grens aan het aantal nachtzaken lijkt nu wel bereikt.

De sluittijden van de horeca waren in het vorige decennium een kokend heet onderwerp in de Bredase politiek. Na een aantal mislukte experimenten en jarenlang gesteggel, werd in 2009 bepaald dat alle kroegen en discotheken de deur tot 04.00 uur mochten openhouden, onder voorwaarden. De vijf toenmalige nachtzaken verloren hun monopolie. In het jaar dat volgde verruimden nog eens zestien kroegen de sluittijden. Maar van een wildgroei zou daarna geen sprake meer zijn. De teller stokt al enige jaren rond de dertig.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.