BIj Rosario Bloemen in Breda kunnen ze het aantal bestellingen nauwelijks aan. Medewerkster Kim van der Velden verkoopt een van haar laatste boeketten aan Ted Pijpers.
Volledig scherm
PREMIUM
BIj Rosario Bloemen in Breda kunnen ze het aantal bestellingen nauwelijks aan. Medewerkster Kim van der Velden verkoopt een van haar laatste boeketten aan Ted Pijpers. © Ine Cup

Deze winkels hebben weinig last van corona: ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat goed’

BREDA - Sinds het coronavirus rondwaardt, wordt ons het ene na het andere economische doemscenario voorgeschoteld. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Sommige winkeliers varen goed of zelfs beter sinds corona: consumenten spenderen extra geld aan luxe producten voor thuis.

,,Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat goed”, zegt Toos Roks, eigenaar van kaas- en notenwinkel Kaas & Toost in Halsteren. Na de eerste persconferentie van premier Rutte op 16 maart was het wat ‘tammig’ volgens Roks, maar daarna begonnen de zaken weer te lopen. Vooral de afgelopen week ging het goed en wisten ook nieuwe klanten haar winkel te vinden. 

  1. Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialisten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom
    PREMIUM

    Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialis­ten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.