Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe distributiecentrum van Sligro aan de Kapittelweg in Breda. © Sligro

Distributiecentrum Sligro niet welkom in Breda, bewoners in actie

BREDA - Een nieuw distributiecentrum van Sligro aan de Kapittelweg verpest straks het woongenot in de groene wijk Waterdonken, vrezen bewoners. De komst van de groothandel, later dit jaar, zorgt voor extra vrachtverkeer en daarmee meer onveilige situaties voor schoolgaande kinderen, zo beredeneren ze. De buurt is een handtekeningenactie begonnen om de komst van het centrum in de huidige vorm een halt toe te roepen.

,,We hebben inmiddels meer dan 300 handtekeningen", zegt buurtbewoonster Diana Gordon. ,,Waterdonken wordt altijd genoemd als een van beste plekken in de stad om te wonen. Door het distributiecentrum dalen onze huizenprijzen. Wie betaalt dat verschil? De gemeente?”

Gordon uitte haar zorgen en die van de buurt vorige maand bij de adviescommissie bezwaarschriften. Die doet in maart uitspraak over de zaak. ,,Ze zouden het effect hiervan op onze gemeenschap moeten onderzoeken. Waarom laten ze het zo dicht bij ons? We willen graag het groen hier behouden.”

De bewoonster blijft handtekeningen inzamelen om de onvrede in de wijk te duiden. De gemeente houdt dit jaar een verkeersonderzoek om te zien tegen welke problemen het verkeer aanloopt. Het terrein van 5,4 hectare wordt momenteel bouwrijp gemaakt. Wanneer de bouw begint, is nog niet bekend.