Dodelijk slachtoffer (27) en zes gewonden door aanrijding met twee auto's in Achtmaal komen uit Rijsbergen

VIDEOACHTMAAL - Bij een aanrijding op de Achtmaalseweg in Achtmaal is zaterdagavond iemand om het leven gekomen en zijn meerdere personen uit Rijsbergen gewond geraakt. Twee raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand. Nog eens vier anderen kwamen er met lichtere verwondingen vanaf. In totaal zijn zes mensen naar het ziekenhuis gebracht. 

Twee auto's botsten frontaal tegen elkaar, vlakbij de kruising met de Blokenstraat.  In een BMW die uit de richting van Achtmaal kwam zaten twee mensen, in de ander - een Kia - zaten er vijf. Er landden twee traumahelikopters en er kwamen zes ambulances voor de slachtoffers. Eén van de gewonden is door de brandweer uit de auto geknipt. Anderen werden direct op straat behandeld. 

De weg lag bezaaid met brokstukken. Tot op tientallen meters liggen stukken van de auto's. De Kia kwam tussen een paar bomen terecht. De BMW kwam tot stilstand in de berm en op het naastliggende fietspad. 

Een 23-jarige bestuurder is als verdachte aangehouden. Dat is een standaard procedure bij een dodelijk ongeval.

Volledig scherm
Veel hulpdiensten bij het ongeluk in Achtmaal. © MaRicMedia / Perry Roovers

Smalle weg

Op de Achtmaalseweg geldt een maximum snelheid van zestig kilometer per uur. Op de plek van het ongeluk is het erg smal. Normaal gezien moet tegenliggend verkeer aan de kant om te passeren. 

Het duurde een kwartier voor de eerste politieauto's er waren. De brandweer was als eerste ter plaatse en heeft volgens de politie goede eerste hulp verleend. 

Onderzoek

De weg is zaterdagnacht urenlang afgesloten voor onderzoek. Daarvoor heeft de politie onder meer grote lampen neergezet. Alle details, waaronder de remsporen, worden gefotografeerd. De slachtoffers moeten bloed afstaan om te controleren of er alcohol of drugs in het spel was. Hoewel er een paar huizen in de omgeving staan, waren er geen getuigen van het ongeluk. 

Volledig scherm
Brandweer bekommert zich over één van de gewonden, die beknelt zit in de auto. © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Hulpdiensten bij één van de twee betrokken auto's van het ongeluk op de Achtmaalseweg. © MaRicMedia / Perry Roovers