Volledig scherm
Biertje? © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Duurste biertje kost tijdens carnaval €2,70, grote verschillen in drankprijzen

In de meeste Brabantse plaatsen is de prijs van een biertje tijdens carnaval gestegen. Op veel plekken kost een drankje dit jaar circa tien cent meer. De carnavalvierders in Uden zijn tijdens het leutfeest het meeste geld kwijt in Brabant. Daar betaal je voor een consumptie € 2,70. In Huijbergen ben je het minste kwijt. Feestvierders betalen daar tijdens carnaval 2 euro.

Met name in de grotere plaatsen zijn mensen meer kwijt voor een drankje, zo blijkt uit een steekproef van deze krant. Onder andere in Roosendaal, Breda, Bergen op Zoom en Steenbergen zijn mensen duurder uit. Een bon of munt kost gemiddeld 10 cent meer. In Tilburg is de prijs voor een Kruikenmunt gelijk gebleven. Ook dit jaar betalen de carnavalvierders daar 2,60 euro.  Den Bosch en Eindhoven kennen geen gezamenlijke munt. Daar heeft iedere kroeg gewoon zijn eigen munt of je betaalt cash.

Feestvierders zijn met name in de kleinere plaatsen goedkoper uit voor een drankje. Wie echt op de portemonnee moet letten kan het beste naar Huijbergen of Dongen gaan.  Daar kost een biertje respectievelijk 2 euro en 2,20 euro.

Volg het BD op Instagram
De mooiste foto’s en leukste video’s uit Brabant in jouw tijdlijn. Volg ons op Instagram en zie ons laatste nieuws tussen jouw verhalen.