Volledig scherm
© Thinkstock

Eis 10 maanden cel: Bredanaar neemt drugs mee de seksclub in

BREDA - ,,Als ik ’s avonds naar de seksclub ga, dan... Ja, ik beroep me op m’n zwijgrecht, anders wordt het gekkenwerk.’’ De 54-jarige Christ J. uit Breda liet het achterste van z’n tong niet zien, donderdag in de rechtbank in Breda. Tegen hem werd tien maanden cel geëist vanwege het bezit van 28 xtc-pillen, een beetje coke, 65 gram wiet en een pistool.

De politie pakte J. op 9 april op nadat er via de criminele inlichtingendienst een tip was binnengekomen dat hij vanuit zijn woning drugs zou verkopen. Ook aan minderjarigen. Dat is allemaal niet bewezen. Het laatste al helemaal niet. Wel zag de politie dat af en toe mensen maar een paar minuten op bezoek komen bij J. Toen besloten agenten de woning ook binnen te gaan en vonden ze de drugs.

Scharrelaar

Christ J. is een ex-verslaafde en een scharrelaar. Geld heeft hij niet, want hij staat onder bewind. Daarom verkoopt hij weleens wat spullen: shirtjes, boekjes, schoenen. J. erkende ook dat het drugs waren die bij hem thuis gevonden werden. Christ is eigenlijk een optimistische man, die met de weinige middelen die hij heeft er het beste van probeert te maken.

Quote

Het is allemaal voor eigen gebruik. Het is om het genot te verhogen

Verdachte

En uiteindelijk gaf J. ook de reden van het bezit van de drugs. In de seksclub. ,,Dan ga je een nummertje doen, lekker liggen neuken. En ja, ik ben 54 jaar, dus pak eerst een viagraatje. En dan begint de party en liggen er ook weleens andere drugs. Het is allemaal voor eigen gebruik. Het is om het genot te verhogen.’’ 

En dan tegen de rechter: ,,Ik zou bijna zeggen: probeer het eens.’’

De rechter doet 1 augustus uitspraak.