Achille (rechts ) met dochter Chantal en zoon Thierry bij de visvijver Goordonk in Baarle-Nassau. Hier werd de laatste grote EHBO-oefening gehouden die door Elly was georganiseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Achille (rechts ) met dochter Chantal en zoon Thierry bij de visvijver Goordonk in Baarle-Nassau. Hier werd de laatste grote EHBO-oefening gehouden die door Elly was georganiseerd. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Elly Gulickx overleed tijdens een grote EHBO-oefening: ‘Ze zakte in elkaar en stierf in mijn armen’

in liefdevolle herinneringBAARLE-NASSAU - Er klonken sirenes door Baarle-Nassau tijdens de grote EHBO-oefening bij de visvijver op 24 juni 1997. Elly Gulickx had de leiding, maar was plots onwel geworden en overleed onderweg naar het ziekenhuis.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”