Enorme drukte bij uitvaart van Ger van Zundert in Breda

VIDEOBREDA - Een lange rij staat zaterdagmiddag voor het crematorium in Breda. Onder massale belangstelling wordt afscheid genomen van Ger van Zundert. De 49-jarige Bredanaar overleed dinsdag aan zijn verwondingen, nadat hij in brand was gestoken. 

Dat zijn bizarre dood veel mensen raakt, was afgelopen week al duidelijk. Honderden mensen kwamen naar de herdenking woensdagavond in de wijk Tuinzigt. 

Deze zaterdag rijden velen zich klem op het parkeerterrein van uitvaartcentrum Zuylen: alles is vol. Ook in de Tuinzigtlaan staan de auto's dubbel geparkeerd. Al een uur voor de dienst melden plukjes bezoekers zich. Het is een eindeloze stroom mensen die allemaal een laatste groet willen uitbrengen aan Van Zundert. 

De politie houdt een oogje in het zeil, terwijl beveiligers zijn ingehuurd om media te weren. 

Van Zundert kwam op het leven na een gerichte aanslag. Vermoedelijk overgoten met een brandbare vloeistof werd hij in brand gestoken. De politie heeft drie verdachten in het vizier. Van hen is Janie H. dinsdagmiddag aangehouden. Deze 51-jarige Bredanaar had al enige tijd een zakelijk geschil met het slachtoffer. H. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van moord en zit momenteel in alle beperkingen. 

Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen
Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen
Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen
 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.