De evenementensector staat op springen, zo vreest EventPlatform.
Volledig scherm
PREMIUM
De evenementensector staat op springen, zo vreest EventPlatform. © gratis

Enorme kaalslag dreigt in evenementenland: ‘De helft verliest zijn baan door corona’

BREDA - Het faillissement van de Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is nog maar het begin van een enorme kaalslag in de evenementensector. Liefst de helft van de werknemers in de branche zal zijn baan verliezen als gevolg van de coronacrisis. En meer dan de helft van de te verwachten omzet gaat in rook op. Dat becijfert EventPlatform, de vereniging van evenementenorganisaties in Nederland.

De evenementenindustrie krijgt rake klappen door de coronacrisis. De kabinetsmaatregel om tot 1 juni alle grootschalige bijeenkomsten te verbieden, heeft ervoor gezorgd dat het werk in de branche abrupt tot stilstand is gekomen. Alle evenementen in maart, april en mei zijn geschrapt, en gevreesd wordt voor de maanden die daarna komen gaan.

  1. Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialisten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom
    PREMIUM

    Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialis­ten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.