Volledig scherm
Mag weer.. © GinoPress B.V.

Er mag weer water worden gesproeid in Midden- en West-Brabant

BREDA - Waterschap Brabantse Delta heeft het verbod op het sproeiverbod met oppervlaktewater, dat in een deel van Midden- en West-Brabant gold, weer ingetrokken. 

Er is intussen zo veel regen gevallen, dat er weer genoeg water staat in de Groote Leij en de Hultense Leij, de Bijloop, de Oude Bijloop, de Turfvaart in Breda en De Wouwse Gronden.

Dat betekent dat er in het hele gebied van Brabantse Delta geen onttrekkingsverboden meer gelden. Overigens is het volgens het waterschap nog steeds droog, met alle gevolgen voor planten en dieren in deze streek.

Quote

Er is de afgelopen tijd meer dan genoeg regen gevallen en dat zorgt er voor dat de aanvoer van water voorlopig nog wel op peil blijft. Ook gedurende de hittegolf.

Peter van den Bosch, Brabantse Delta

Hittegolf

De hittegolf die volgende week losbarst is geen reden om het onttrekkingsverbod niet in te trekken. ,,Het wordt inderdaad heel erg warm, maar er komt de komende tijd nog genoeg water over de stuw‘’, zegt woordvoerder Peter van den Bosch van Brabantse Delta. ,,Er is de afgelopen tijd meer dan genoeg regen gevallen en dat zorgt er voor dat de aanvoer van water voorlopig nog wel op peil blijft. Ook gedurende de hittegolf die we verwachten voor volgende week. Overigens houden we de situatie wel degelijk goed in de gaten.‘’

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.