Volledig scherm
,,Wie de kunstroute optimaal wil volgen, kan het beste met een flyer en plattegrond vanaf lunchroom De Uitdaging starten'', aldus Saskia Stoop-Dado. © Archieffoto BN DeStem

Etalages vol kunst tijdens kunstroute Ulvenhout

ULVENHOUT - Achter de etalageruiten van de winkeliers in Ulvenhout zijn al dagen kunstwerken te bewonderen. Zo ligt er bij de lingeriewinkel een beeld van een rondborstige vrouw achter het raam en hangt er bij de rijwielzaak een groot schilderij met een kleuter op een driewieler. Via deze kunstobjecten blikt Ulvenhout vooruit op de tweejaarlijkse kunstroute.

 Op tientallen adressen worden komende zaterdag en zondag vanaf 11 uur de deuren opengezet om kunst in allerlei maten en soorten te bekijken.

 Behalve werk van tientallen schilders toont ‘Ulvenhout uit de Kunst' keramiek, beeldhouwwerken, pentekeningen, foto's, bloemsierkunst, weefkunst en kant. Al deze kunstvormen zijn voor het merendeel in tuinen te bewonderen. 

Plattegrond en flyer

Quote

Wie de kunstroute optimaal wil volgen, kan het beste met een flyer en platte­grond vanaf lunchroom De Uitdaging starten

Saskia Stoop-Dado

,,Wie de kunstroute optimaal wil volgen, kan het beste met een flyer en plattegrond vanaf lunchroom De Uitdaging starten'', aldus Saskia Stoop-Dado. Zij maakt met Willem Nagtzaam en Christiaan Schraven, die allebei ook exposeren met beeldhouwwerk, deel uit van de huidige organisatie.

,,In 2013 heb ik zelf met mijn schilderijen meegedaan als exposant. Daarna ben ik benaderd om vanaf 2015 de kunstroute mee op te zetten. Dat betekende voor deze tiende editie onder meer het onderhouden van zeer geslaagde contacten met de winkeliersvereniging voor ‘kunst in de etalages’, het vastleggen van de muzikale omlijsting in de tuin van het Grimhuysenpark en het benaderen van sponsoren.’’ 

Volwaardige tentoonstelling

Het Ulvenhoutse initiatief, ooit begonnen als een tuinen-route met hier en daar een kunstobject, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardige tentoonstelling langs particuliere adressen. Op een aantal plaatsen zijn ook objecten van kunstenaars buiten Ulvenhout te vinden. 

Niet alle huiseigenaren zijn overigens zelf kunstzinnig bezig, maar stellen graag hun huis en tuin beschikbaar. In de Ulvenhoutse Molen en in de boerderij bij De Pekhoeve is eveneens kunst te zien. Alle deelnemende adressen zijn herkenbaar aan een groot bord en vlag met het logo van ‘Ulvenhout uit de Kunst'. De ruim dertig kunstbeoefenaars zelf dragen uiteraard een badge met het veelkleurige kunstlogo. 

Zie ook www.ulvenhoutuitdekunst.nl