Volledig scherm
PREMIUM
De zuidelijke rondweg in Breda. © Palko Peeters

Fel debat over zuidelijke rondweg in Breda: voorzitter moet ingrijpen

BREDA - Het komt niet vaak voor dat in een politiek debat op het Bredase stadhuis het publiek tot stilte moet worden gemaand. CDA-voorzitter Christine de Moor moest donderdagavond ingrijpen na langdurig applaus van pakweg vijftig tot honderd mensen die waren afgekomen op een burgersessie over de zuidelijke rondweg.

,,Als u blijft klappen kunnen we niet verder”, waarschuwde De Moor de bewoners op de te kleine publieke tribune die massaal de vergadering bijwoonden. Het was de tweede burgerinspraak over de rondweg in anderhalf jaar tijd. Lawrence van Woensel en Michiel Nolte, woordvoerders van de belangengroepen die strijden voor meer leefbaarheid aan de route, trokken fel van leer. 

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”