Volledig scherm
Ernstig ongeluk in Breda. © Tom van der Put/MaRicMedia

Fietser (81) overleden na ernstig ongeluk in Breda met motorrijder

BREDA - De fietser die afgelopen woensdag is aangereden is door een motorrijder op de Claudius Prinsenlaan in Breda en zwaargewond raakte, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Het gaat om een 81-jarige man uit Breda. 

Het ongeluk gebeurde rond 11.20 uur, vlakbij de Avans Hogeschool. Hij stak ter hoogte van de bushalte bij de Hogeschool over en werd toen aangereden door de motorrijder die vanuit het centrum kwam. Het werd al vrij snel duidelijk dat de fietser ernstig gewond was geraakt. Drie ambulances, een traumahelikopter en de brandweer werden opgeroepen. 

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar is hij de volgende nacht overleden. 

De motorrijder heeft op het bureau een verklaring afgelegd. De toedracht wordt nog onderzocht. Een automobilist heeft daarvoor dashcambeelden beschikbaar gesteld. 

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.