Volledig scherm
© Saminna van den Bulk

‘Flatspringer’ Breda zou hasj en telefoons bajes in smokkelen

BREDA - De zogenaamde flatspringer Azzedine A. uit Breda zou telefoons en hasj de gevangenis in smokkelen. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Breda, die ‘not amused’ bleek.

Uit een afgeluisterd telefoongesprek zou blijken dat A. zijn gedeeltelijke schorsing gebruikt om de verboden spullen mee de gevangenis in te nemen. Hij is niet daadwerkelijk betrapt.

De Bredanaar is samen met Anel B. verdacht van het doden van plaatsgenoot Soufian Zouagh. Bij hun arrestatie in januari vorig jaar sprongen ze van drie hoog van het balkon van de flat van Zouagh af aan de Roeselarestraat. Na de arrestatie van A. en B. vond de politie het lichaam van Soufian Zouagh. Die was met twee kogels door het hoofd doodgeschoten.

Rolstoel

Bij de val van het balkon raakte Azzedine A. zo zwaar gewond dat hij in een rolstoel belandde. Omdat hij in de gevangenis onvoldoende zorg kreeg, gaf de rechtbank hem de mogelijkheid om voor zijn revalidatie regelmatig een kliniek te bezoeken buiten de gevangenis.

Zijn advocaat Tony Boersma deed donderdag bij de rechtbank een verzoek om A. helemaal vrij te laten, desnoods met het betalen van een forse borgsom. De rechtbank besloot echter van niet en legde op de koop toe stengere voorwaarden op voor het kliniekbezoek. Zo mag hij voortaan geen tussenstops meer maken nadat hij de kliniek verlaat en moet hij binnen twee uur weer terug zijn in de gevangenis.

De zaak over de moord op Zouagh wordt mogelijk in december inhoudelijk behandeld.