Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan de Galderse Meren: met van links naar rechts Jack, John en Dwight van de BSW. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Galderse Meren klaargestoomd voor nieuw seizoen, met extra toezicht

BREDA - Haal de koelbox maar uit de schuur; de paasdagen beloven al lekker op te warmen. De populaire recreatieplas de Galderse Meren wordt in rap tempo klaargestoomd voor een nieuw seizoen, dat ieder jaar vroeger lijkt te beginnen. Het toezicht wordt iets opgeschroefd.

De Galderse Meren stond zomer 2018 onder stevige druk. Gemiddeld zijn er tien pieken per jaar waarbij het recreatiegebied volstroomt met 12.000 bezoekers per dag. Vorig jaar waren er liefst dertig van die topdagen. En ook dit seizoen verwacht wethouder Greetje Bos (VVD, wijkveiligheid) een vroeg begin van de drukte.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.