Ganzenplaag teistert Bredase bevolking, veel overlast van ganzenpoep in parken en bij meren

BREDA - Het is tegenwoordig haast onmogelijk om een Bredaas gazon te vinden waar geen ganzen grazen. Zowel rondom de recreatieplassen als in Park Valkenberg groeit de populatie enorm. Dit zorgt niet alleen voor schattige baby gansjes, maar ook voor een hoop poep. De gemeente erkent het probleem, maar is tegelijkertijd gebonden aan strenge milieueisen.

Net als veel stadsgenoten genieten Dick Verhoeven en Sanne van Breugel van een warme dag in het verkoelende Park Valkenberg. Om hen heen waggelen tientallen ganzen waaronder een hoop jonkies. Een beeld dat Verhoeven als gezellig betitelt. ,,Het voegt iets toe aan de sfeer, wel heb ik een beetje opgelet waar ik mijn matje neerleg." Ook van Breugel vindt dat de beesten best in het park mogen wonen. Brutale ganzen jaagt ze bovendien gewoon weg en vies vindt ze de dieren ook niet. Op de vraag of de populatie dan ook mag verdriedubbelen moet Van Breugel even nadenken. ,,Ik snap wel dat ze er iets tegen doen, het moet natuurlijk wel een park blijven."

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.