Gasbarbecue zorgt voor brand op Bredaas balkon

videoBREDA - De brandweer moest dinsdagavond uitrukken voor een brand op een balkon aan de Zaart in Breda. Een barbecue zorgde daar voor een brandje.

De brandweer moest het balkon op om de brand te blussen. Even later werd de gasfles naar beneden gebracht en de barbecue naar beneden gegooid. Verschillende omwonenden gaven aan dat barbecueën op de balkons verboden is.

Volledig scherm
Een barbecue zorgde voor een brandje op een balkon in Breda © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
Een barbecue zorgde voor een brandje op een balkon in Breda © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
De gasfles moest beneden nog nageblust worden © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
De barbecue werd naar beneden gegooid © Perry Roovers/MaRicMedia
 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.