Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Google komt lesgeven in Breda over mogelijkheden internet

BREDA – Het grote internetbedrijf Google zou graag zien dat studenten en ondernemers optimaal gebruik maken van het internet. Digitale vaardigheden zijn belangrijk en daarom komt Google met de Digitale Werkplaats naar Breda om uitleg te geven hierover.

Deze Digitale Werkplaats, een grote bus, staat vanaf 17 juni een week lang in Breda. Hierin worden de workshops gegeven. Onderwerpen zijn: vergroten van de online zichtbaarheid van een bedrijf, maar ook over online veiligheid en het analyseren van hun website.

Sinds 2015 rijdt de bus door Nederland en hebben inmiddels 120.000 mensen een online of offline training gevolgd. Door rond te rijden probeert Google zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Kansen

,, Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt”, aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland.

‘Flow’

Daan Quaars, wethouder digitalisering in Breda: ,,Gaaf dat de Digitale Werkplaats Breda aandoet. Want digitalisering vraagt andere vaardigheden van ons. Meegaan met de ‘flow’ van digitalisering biedt legio kansen. We kunnen voor onze inwoners voorzieningen slimmer vormgeven, beter beleid maken en het stelt ons in staat economisch mee te blijven doen.”

Data en locaties 

Er worden dagelijks verschillende gratis trainingen gegeven. Meer informatie en inschrijven kan op de website De data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats.