De parkeerplaatsen voor Amphia-personeel bij de Bond Towers in Breda.
Volledig scherm
De parkeerplaatsen voor Amphia-personeel bij de Bond Towers in Breda. © Bond Concepts

Gratis parkeren voor deel van personeel Amphia in Breda

BREDA - Een deel van het personeel van het Amphia Ziekenhuis in Breda kan gedurende de coronacrisis zijn auto gratis parkeren bij het aanpalende kantorencomplex Bond Towers. Van de 250 plaatsen zijn er voor hen 55 gereserveerd.

Quote

Als je wat kan doen, dan ben je daar blij mee

Maurice Vermeulen, Bond Concepts

Het idee is afkomstig van Michel Verschuren, de voorzitter van de SP-afdeling Breda. Hij schreef deze week op Twitter: ‘Ik ben trots op mijn vader die iedere dag als CCU-verpleegkundige hard werkt in deze crisis. Alleen jammer dat hij nog steeds parkeergeld moet betalen om te komen werken’. Dat is opgepakt door Maurice Vermeulen van Bond Concepts.

,,Want als je wat kan doen, dan ben je daar blij mee’’, zegt Vermeulen. ,,Het gaat er echt om dat we de mensen die onder druk staan kunnen helpen. Een blijk van waardering.’’

,,Dat is hartstikke aardig’’, zegt woordvoerster Conny Feskens van het ziekenhuis. Ze bevestigt dat het Amphia-personeel nog steeds betaald voor een parkeerplaats. ,,Er is wel gekeken of we daar in deze tijd vanaf moesten zien, maar dat hebben we niet gedaan. Tenslotte komt niet iedereen met de auto’’, aldus Feskens.

Om iets te doen waar alle Amphia-medewerkers plezier aan beleven, is besloten om bijvoorbeeld gezonde snacks uit te delen, maar ook bootcamps en andere activiteiten te organiseren.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.