Volledig scherm
© Corry Dierdorp

Gratis zakjes bloemzaad voor inwoners Zundert

ZUNDERT - Net als voorgaande jaren liggen er voor de inwoners van de gemeente Zundert weer gratis zakjes bloemenmengsel klaar bij verschillende afhaalpunten in de gemeente. 

Met het zaad is een klein bloemenveldje van vijf vierkante meter in te zaaien. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook goed voor de biodiversiteit en daardoor voor de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. 

Initiatiefnemers van de actie zijn naast de gemeente Zundert, de coöperatieve boomkwekersvereniging Treeport, de ZLTO en Fruitport. De zakjes bloemzaad zijn af te halen bij de Coop in Achtmaal, de bakker in Klein-Zundert, de Plus in Rijsbergen de Bruna in Zundert en Total Maalbergen in Wernhout. 

Coronacrisis

De voorraad is beperkt. Er zijn 2000 zakjes. Vanwege de coronacrisis drukt de gemeente de inwoners op het hart niet speciaal de deur uit te gaan om er eentje op te halen, maar een zakje mee te nemen als iemand voor iets anders toch bij een afgiftepunt is.

Aan de actie heeft Treeport Zundert een fotowedstrijd verbonden. Wie voor 31 juli een foto van bloeiende bloemen instuurt naar info@treeport.eu maakt kans om een prijs te winnen.