Volledig scherm
Zes nieuwe woningen bij de Poolseweg in Breda. © Van Wanrooij/Storimans

Groen licht voor plukje huizen in Sportpark Breda

BREDA - De bouw van zes woningen aan de Poolseweg in Breda krijgt het groene licht van burgemeester en wethouders van Breda. De bezwaren die tegen het plan zijn ingediend zijn weliswaar voor een deel gegrond verklaard, maar hebben niet geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Van Wanrooij Projectontwikkeling wil op de plaats waar nu nog enkele bedrijven zijn gevestigd zes huizen bouwen. Niet iedereen is blij met het plan. Vier mensen hebben een bezwaar ingediend. Zo wordt gevreesd dat de nieuwe huizen te dicht tegen de straat komen te staan en dat zou tot onoverzichtelijke situaties leiden. Ook de hoogte van de nieuwbouw heeft tot vraagtekens geleid.

Gangbare maten

Volgens het college is de hele wijk al een 30-km/zone en zijn er al snelheidsremmende maatregelen genomen. Wat de hoogte van de woningen betreft, volgens het college gaat om gangbare maten.

Effect zeer beperkt

Bovendien verdwijnt er bedrijvigheid uit dit deel van Sportpark en dat draagt ook nog eens bij aan de leefbaarheid, constateren burgemeester en wethouders. Ook hoeft de buurt niet bang te zijn dat de nieuwe woningen geluid van de zuidelijke rondweg weerkaatsen. Dat effect is ‘zeer beperkt’. Zoals de zaken er nu voorstaan start de verkoop in de loop van 2020.