Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Groot feest met dj en lichtshow stopgezet in Breda, tientallen aanwezigen dansen dicht op elkaar

BREDA - De politie in Breda heeft zaterdagavond een groot feest - compleet met dj, geluidsinstallatie en lichtshow - stopgezet. Op het feest in de Curaçaostraat waren tientallen aanwezigen. Schrijnend: een straat verderop was ambulancepersoneel bezig met een mogelijke coronapatiënt.

Dat meldt de politie zondagochtend. Agenten kwamen ter plaatse nadat omwonenden een melding maakten. Zij hadden last van een feestje waarbij harde muziek gedraaid zou worden. ,,Toen collega’s ter plaatse kwamen, zagen en hoorden zij tot hun grote verbazing dat er een heus feest aan de gang was, inclusief dj, geluidsinstallatie en lichtshow.”

De tientallen aanwezigen hielden zich absoluut niet aan de anderhalve meter regel. Ze stonden juist dicht op elkaar te dansen. ,,Ongelooflijk dat dit in deze tijd nog steeds gebeurt. Onbegrijpelijk dat mensen dit in hun hoofd halen. Bizar en heel erg dom”, aldus de totaal verbouwereerde politie die, zo stelt zij, pas na veel moeite één van de organisatoren te spreken kreeg. 

Hij gaf aan dat hij ‘de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden’. De organisator zou omwonenden op de hoogte hebben gesteld met een brief. De gegevens van de organisatoren worden doorgegeven aan de gemeente en er zullen consequenties volgen, stelt de politie.

Buurtbewoner mogelijk besmet met virus

Ondertussen was één straat verderop ambulancepersoneel bezig met een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus, laat de politie weten. 

De organisator van het feest aan de Curaçaostraat wenst niet te reageren in dit artikel. Burgemeester Paul Depla van Breda noemt het feest ‘vreselijk, dom en a-sociaal’. Hij zegt: ,,Dit feest was het volstrekt verkeerde antwoord. Natuurlijk volgen er boetes want mensen die lak hebben aan de regels worden aangepakt.”

Volgens Depla volgt er een fors gesprek met de organisator van het feest. Die kan, zegt Depla, ongetwijfeld een boete tegemoet kan zien. ,,Hij zal op de blaren moeten zitten. Het overgrote deel van de stad houdt zich aan de regels, op een enkele plek gaat het mis. Dan kunnen we niet anders dan optreden. Niet omdat we dat leuk vinden, maar omdat we willen dat het virus stopt.”

Of behalve de organisator van het feest ook deelnemers een boete kunnen verwachten, is nog de vraag. Depla: ,,Toen de politie zaterdagavond op het feest afkwam, schoten heel veel mensen onmiddellijk hun huizen in. Dan wordt het lastig om die te achterhalen.”

Tekst gaat verder.

Corona-feesten

Corona-feesten blijven de laatste weken plaatsvinden en zijn een doorn in het oog van de politie. Dezelfde nacht werd ook in Middelbeers een bijeenkomst onderbroken door de politie. Hier waren meer dan tien jongeren aan het feesten.

Vorig weekend beëindigde de politie al bijeenkomsten in onder meer Dongen (twee feesten), Waalwijk en Loon op Zand. Een geplande party in Den Bosch ging niet door. Georganiseerde bijeenkomsten zijn strafbaar. Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar).

  1. Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialisten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom
    PREMIUM

    Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialis­ten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.