Volledig scherm
De gesigneerde hoes met boodschap van Frank Schreuders. © Frank Schreuders

Herinneringen aan Tiësto: ‘Hij draaide de voicemails waarop vrouwen zich aanboden zo door club Spock’

BREDA – Op onze oproep wie bijzondere herinneringen heeft aan DJ Tiësto, die vandaag zijn 50e verjaardag viert, kwamen diverse aardige reacties binnen. 

Een van de aardigste komt waarschijnlijk van Gerrie Vermeulen uit Breda. Te checken valt het niet meer, maar het verhaal is misschien ook wel te mooi om te controleren.

Volledig scherm
Tijs Verwest bij Thebe Lucia, een zorgcentrum voor dementerenden waaraan hij een nieuwe geluidsinstallatie heeft geschonken.

Vermeulen: “Rond de eeuwwisseling werkte ik in de Graanbeurs. Wij deden van alles: draaiden muziek, maar haalden ook glazen op en schrobten na afloop de toiletten. We hadden een medewerker die nogal wat vrouwelijke aandacht had. Een avond nam hij een bandje mee waarop hij een paar opnames van zijn voicemail had gezet van dames die zich aan hem aanboden. Dat bandje ging rondzwerven en kwam bij Tijs terecht, die een paar van die fragmenten door zijn nummers mixte. Hoorde je op de dansvloer in de Spock zoiets als ‘Hallo, wij zijn Angela en Marieke en studeren in Breda. Wil jij misschien een trio met ons?’ Ik denk niet dat iemand het gemerkt heeft, maar wij hebben wel gelachen.”

Wies Bakker: “Dj Tiësto bij Thebe Lucia in 2014. Een geweldige dag voor deze mensen, met een optreden van Tiësto plus een gehele nieuwe muziekinstallatie die hij doneerde. Een dag om nooit te vergeten.” 

Volledig scherm
Kat Tiësto van Melanie Broeders. © Melanie Broeders

Melanie Broeders: “Mijn eerste dvd kocht ik in 2003, van het live-concert in de Gelredome. In 2004 hebben wij een Perzische kat in huis genomen. Maar ja, welke naam geef je aan een kat? Zwarte, Pluisje, Grijsje, Garfield....? Nee... Wij kozen voor Tiësto! Helaas hebben wij afgelopen november afscheid moeten nemen van onze lieve kat Tiësto, 14 jaar oud.”

Toon Kortsmit: “Ik was zijn beste vriend voor hij bekend werd. Jammer dat ik hem niet meer zie. Ik weet nog goed dat hij thuis op zijn slaapkamer cassette bandjes in elkaar aan het mixen was.”

Volledig scherm
De gesigneerde cd van Monique Huisveld. © Monique Huisveld.

Monique Huisveld: “Toen hij nog niet zo bekend was, liet Tiësto zijn cd’s drukken bij een fabriek in Raamsdonksveer, mijn vader werkte daar. Op een avond kwam mijn vader thuis met een cd met handtekening, waarop ik lachte en zei: ‘Pap, wat is dit nou weer? Hartstikke lief, maar ik ken die man niet. De cd verdween in een doos in schuur. Nu heeft ie een mooi plekje en ben ik er stiekem toch heel erg trots op.”

Frank Schreuders: “Die avond op 20 september 2003 verraste ik mijn vriendin met een etentje in een van de restaurantjes aan de Grote Markt. Ik had echter niets van het optreden gezegd. Aangekomen kreeg ik de opmerking ‘wat is het hier druk’... en al gauw waren de billboards gespot met de aankondiging van Tiësto. Mooiste was dat we het eten echt snel naar binnen moesten schuiven aangezien het optreden begon. Ik heb het een tijdje moeten horen van mijn vriendin, die er wel om kon lachen, nu ruim 15 jaar later liggen we er nog steeds dubbel om.”

“In de navolgende jaren ben ik eigenlijk wel uitgegroeid naar groot fan van Tijs. Optreden na optreden ben ik afgegaan, tot van de Heineken Music Hall tot Londen en Parijs, ik gok dat ik op 35 optredens zit.”

“Mooiste moment dat ik heb aan het tijdperk-Tiësto is mijn trouwdag. Opkomstmuziek in het gemeentehuis uiteraard van Tiësto en tijdens ons feest werd ook menig nummer gedraaid. Een vriend van mij, ook vaak van de partij tijdens de optredens, had echter een mooi kado geregeld: een gesigneerde cd hoes met persoonlijke boodschap! Hangt inmiddels al jarenlang ingelijst aan de muur.”

Martin van Oene en Liesbeth Posthuma (Edelsmederij ’t Begijntje): “Eind 2016 brachten Tijs en zijn vriendin Annika een bezoek aan onze edelsmederij in de, hem zo vertrouwde, Nieuwstraat in Breda om daar onder onze begeleiding vriendschapsringen voor elkaar te maken.”

Volledig scherm
Tiësto en vriendin Annika in de edelsmederij in de Nieuwstraat. © Martin van Oene en Liesbeth Posthuma

Paul Withagen: “Mijn dochter Tanit (betekent: beschermgodin van de Balearen) samen met Tiësto in Salou.”

Volledig scherm
Tanit Withagen met Tiësto. © Tanit Withagen