Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: illusionist Luc Elson, wethouder Miriam Haagh, Jacomine Ravensbergen van Avans en longarts Remco Djamin van het Amphia zijn blij met het rookverbod. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Het rookhok is verleden tijd bij Amphia en Avans

Feest bij Avans en het Amphia in Breda. De twee instellingen vierden gisteren dat ze zowel binnen als buiten volledig rookvrij zijn. Maar niet alle rokers feesten mee.

Een dixiebandje, ballonnen, bananen en een podium met daarop een illusionist die sigaretten laat verdwijnen. Dat Avans Hogeschool en het Amphia Ziekenhuis hun best hebben gedaan om de wereld te laten weten dat ze volledig rookvrij zijn is duidelijk.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.